НАЙ-НОВИ:

Търговският съветник от посолството на Австрия на посещение в Стара Загора

Австрийски фирми търсят добри бизнес партньори в България.

tulrike_straka_avstria_posolstvo (1)Зам.-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова се срещнаха днес с Улрике Щрака, търговски съветник в посолството на Република Австрия у нас. Те я запознаха с някои от най-добрите чуждестранни инвеститори в Община Стара Загора и представиха накратко дейността им.

Гостите изразиха задоволството си от добрия прием, който австрийският бизнес намира у нас, както и от условията при които работят фирмите. По думите им, австрийските компании са много активни в търсене на партньори зад граница, като предпочитанията са към предлагащи добро качество на приемливи цени.

Австрия е една от водещите страни по технологии на опазване на околната среда, стана ясно по време на разговора, в който участваха Милена Александрова и Петя Галинова от търговския отдел на австрийското посолство. През м. ноември в София предстои голямо събитие, организирано от тях, в което ще участват австрийски фирми, работещи в областта на ВиК-сектора. Покана към специалистите в сектора е да посетят на 24 и 25 юни в Австрия организираните Дни на тръбопроводите.

В няколко големи квартала на Стара Загора се извършва обновяване на водопроводната мрежа, а две училища и една детска градина в града са санирани със средства от Националния доверителен екофонд, който се подпомага от Австрия, сподели г-жа Сотирова. Тя изрази съжаление, че Австрийските музикални дни, които бяха очаквано културно събитие в Стара Загора, вече не се провеждат.

Гостите проявиха интерес към изграждането на индустриална зона край града. В югоизточната част на Стара Загора е определен парцел за целта, съобщи г-жа Чахова. Търсят се инвеститори за разработването на концепция за изграждане на карго летище и евентуално на интермодален терминал край Стара Загора, стана ясно още по време на разговора.

Отворени сме за интерес от страна на всички чуждестранни инвеститори. Предлагаме бързо административно обслужване за реализация на проектите им, увериха домакините. Зам.-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова акцентираха на необходимостта от разширяване на сътрудничеството в сферата на дуалното образование, в което Стара Загора има водещи позиции. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Слънчевата светлина може да провокира различни алергични реакции като слънчева…