НАЙ-НОВИ:

Тръмп: Ще опустошим икономически Турция

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди Турция, че ще понесе тежки последствия, ако атакува кюрдите след изтеглянето на американските войски от Сирия. Той призова самите кюрди “да не предизвикват” Анкара.

Започваме отдавна закъснялото изтегляне от Сирия. Същевременно бием здравата и от много страни малкото останалото от халифата на групировката “Ислямска държава”. Ще атакуваме отново от налична наблизо база, ако тя се възстанови. Ще опустошим икономически Турция, ако атакува кюрдите. Трябва да се създаде зона за сигурност от 20 мили“, написа Тръмп в социалната мрежа “Туитър”

Също така обаче не искаме кюрдите да провокират Турция. Русия, Иран и Сирия бяха най-облагодетелствани от дългосрочната американска политика за унищожаване на ИД в Сирия – естествени врагове. Ние също имаме полза, но сега е време да върнем войските си у дома. Край на БЕЗКРАЙНИТЕ ВОЙНИ!”, добави той в друг пост в “Туитър”.

По-късно говорител на турския президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Турция очаква САЩ да спазват тяхното стратегическо партньорство, предаде “Ройтерс” Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
"Искаме от "Агенция пътна инфраструктура" да ни бъде предоставен договорът…