НАЙ-НОВИ:

Три са вече жертвите на коронавируса в Италия

Tрима починали и повече от 100 заразени от коронавируса в Италия. Рим налага безпрецедентни мерки. За да бъде овладяно най-голямото огнище в Европа, на редица градове в северната част на страната, в района на Милано, беше наложена пълна блокада. Премиерът Джузепе Конте обяви извънреден план за справяне с болестта.

Въпреки това беше обявено, че при  необходимост полицията и въоръжените сили ще използват всичките си правомощия.

На около 50 хиляди души в няколко града беше наредено да не напускат домовете си. А жителите им се наредиха на огромни опашки пред местните супермаркети, за да се запасят с продукти от първа необходимост. Магазините обаче останаха затворени, а полицаи обясняваха, че те ще започнат да приемат клиенти едва когато бъдат взети мерки за безопасност за персонала. „Блокадата е добър начин да се спре разпространението на вируса. Всъщност всичко вече е затворено. Всички болници и обществени места са затворени”, сподели  Пиеро, жител на Казалпустерленго.

Заради заразата с коронавирус, беше прекратен карнавалът във Венеция.  Известният дизайнер Джорджо Армани пък обяви, че представянето на новата му колекция в Милано ще се проведе без публика. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Общо десет медала за България спечелиха българските гимнастички от националните…