НАЙ-НОВИ:

Трима потенциални инвеститори са заинтересовани да развиват летището край Стара Загора

Трима потенциални инвеститори са заинтересовани да развиват летището край Стара Загора, след като правителството го рекламира като международен каргоцентър, обслужващ Европа, Азия и Африка.

Това съобщи министърът на икономиката Емил Караниколов по време на парламентарния контрол днес.

“Приоритет ни е развитието на логистичен хъб за стоки между Европа, Азия и Африка”, подчерта икономическият министър и добави, че локацията е хубава. „Не е проблем да направим летище-паметник, но е хубаво да намерим оператор-инвеститор“, уточни Караниколов.

Летището няма лиценз, но има развита инфраструктура, ток , канал, вода, газ, обширни площи, предоставени включително от Министерството на отбраната.

“Локацията има предимства и има заинтересовани потенциални инвеститори и се надявам в скоро време да се реализира проект”, каза Караниколов.

Той подчерта, че преди държавата да вземе решение, то ще бъде консултирано с обществеността в града.

снимка – архив на ЗАРАТА Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...
  1. Едо от най-хубавите неща, които могат да се случат на Ст.Загора е да се пусне летището! В центъра на България да работи карго летище е само от полза на града( работни места, постоянен приток на свежи пари, влияние в международен аспект- стратегически център на балканите, чужди инвенстиции ).За да се направи летище наново е сложна инженерна и финансова инвенстиция, а Ст.Загора го има готово! Тъжно е да гледаш как такова ценно съоръжение пустее и руши!
    Дано се случи нещо и не са поредните празни приказки!
    Градът за няколко години ще придобие съвсем друг облик и стандарт!
    Успех!

Вашият коментар

Виж още:
Девет индустриални групи от Европа поискаха да отпадне задължението на…