Трима инвеститори в Божурище и един в Телиш получиха сертификати за проектите си

Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи пет сертификата за инвестиции, като четири от инвестиционните проекти ще бъдат развивани в индустриални зони, управлявани от Национална компания индустриални зони. Три ще са в Божурище и един в Телиш, Плевенско.

Стойността на петте проекта, получили сертификати, е над 42 млн. лв., като ще бъдат разкрити най-малко 168 нови работни места. Проектите със сертификат за инвестиция клас „А“ в Икономическа зона София-Божурище са на „Лим текникс” ООД, „Зора логистик ММС” ООД и „АИКО“ ЕООД, а сертификат за инвестиция клас „Б“, за Телиш, получиха „ИТТ Австрия Производство“ ЕООД. „Сиентиа” АД, които са петият сертифициран инвеститор, ще оперират в Габрово.
Инвестиционният проект на „Лим текникс” ООД е свързан с разширение на дейността на фирмата чрез изграждане на собствена производствена и офис сграда. Продуктите на „Лим текникс“ ООД, които са прецизни силиконови изделия, намират приложение като компоненти за автомобилостроенето, медицински изделия, домакински уреди, битови изделия, различни електронни устройства и други. Размерът на инвестицията е 4 млн. лв. и ще бъдат открити 40 нови работни места.
Проектът на „Зора логистик ММС” ООД предвижда изграждане на складова база и офиси за складиране и обслужване на чужди стоки и товари. Размерът на инвестицията е над 17 млн. лв. и ще разкрие 33 нови работни места.
„АИКО“ ЕООД ще изгради складови площи за предоставяне на услуги по складиране и съхранение на товари, като инвестицията ще включва закупуване на земя и строителство на сграда. Размерът на инвестицията, като обща стойност на материални и нематериални активи, възлиза на близо 15 млн. лв. и ще създаде 5 работни места.
Инвестиционният проект на „ИТТ Австрия Производство“ ЕООД е за изграждане на собствена производствена база. Дружеството е утвърден производител на съоръжения, метални конструкции и машини в областта на промишлената индустрия в Австрия. Инвестицията възлиза на 600 000 лв. и като резултат от нея ще бъдат открити 10 нови работни места.


image0 (9K)