НАЙ-НОВИ:

Трима заразени с COVID-19 в Стара Загора за денонощие, 117 общо в страната, шестима са починали

117 нови случая на заразени с COVID-19 са установени у нас през изминалото денонощие при направени 1 360 теста. С тях общият брой на заболелите става 3 872. Това сочи справка в Единния информационен портал, според който до 00.00 часа днес са регистрирани с 36 потвърдени случая повече спрямо вчера.

Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград – 7; Бургас – 3; Варна – 4; Видин – 5; Габрово – 1; Кърджали – 3; Кюстендил – 19; Пазарджик – 2; Перник – 1; Плевен – 2; Пловдив – 8; Сливен – 6; Смолян – 7; София област – 9; София град – 30; Стара Загора – 3; Шумен – 7.

Националната информационна система показва, че у нас общият брой на лицата-медицински персонал, при които е потвърден COVID-19, е 343. През изминалите 24 часа са установени два нови случая на медицински сестри.

Шестима души са починали, като с тях общият брой на жертвите на заразата у нас достига 199. В болница остават 322 души, от които 13 са в интензивно отделение. 19 са излекуваните от коронавирус през последното денонощие.

Починалите са мъж на 61 г. с диабет и сърдечно заболяване, мъж на 58 г. с хронично белодробно и сърдечно заболяване, мъж на 45 г. със сърдечно заболяване и диабет, мъж на 54 г., за когото няма информация за придружаващи заболявания, мъж на 60 г. с пневмония и мъж на 65 г. със сърдечно заболяване.

Седем души са вече заразените с коронавирус от персонала на детската градина в Разлог. На всички служители и част от децата бяха взети проби, като 6 от тях са положителни. А първият положителен резултат беше на учителка в детското заведение, което ще бъде затворено за седмица, обяви кметът на общината Красимир Герчев.

Под 14-дневна карантина е поставена една от групите на детска градина „Пролет“ в Панагюрище заради положителна проба на 4-годишно дете.

В Перник са отрицателни резултатите от вторите PCR тестове на двете учителки от детска градина „Родолюбче“. Предстои децата, които бяха поставени в 14-дневна домашна изолация да се върнат в детското заведение.

Огнище на COVID-19 има и в общинската администрация в Благоевград. След пет положителни проби кметът на общината Румен Томов разпореди сградата на администрацията да бъде затворена до 24 юни.

Първи случай на заразен с коронавирус беше регистриран и в Радио Благоевград. В петък на всички служители в Радио-телевизионния център бяха направени PCR тестове, като от изследваните до този момент проби една е положителна. Днес се очакват и останалите резултати. Мобилната версия на ЗАРАТА - ТУК

Виж още:
БСП-Пловдив избра за председател лидера на областната организация Георги Гергов.…