Трескава подготовка за новата учебна година в старозагорските училища

Трескава подготовка тече във всички училища на Старозагорска община. На първия учебен ден общо 1350 старозагорски малчугани ще прекрачат за пръв път училищния праг.

В 62 паралелки в 28 общински училища ще се обучават първокласниците през учебната 2019/2020 г. Най-много са те в Пето основно училище „Митьо Станев“, Четвърто основно училище „Кирил Христов“, Шесто основно училище „Свети Никола“ и Второ основно училище „П. Р. Славейков“.

Във всички училища се готвят да превърнат в празник първия учебен ден за новите си ученици.

Трескаво се подготвят класните стаи за първолаците. Пакети с нови учебници и тетрадки очакват най-малките ученици.

И тази година Община Стара Загора ще зарадва с подарък децата. Те ще получат книжка с любимото на поколения българи стихотворение на Леда Милева „Зайченцето бяло“. Във всяка книжка има и послание от Живко Тодоров, кмет на Община Стара Загора. В него се казва:

„Скъпи, първокласнико, днес ти за пръв път, смутен и развълнуван, прекрачваш прага на твоето училище…. Пътят ще е дълъг, но в него няма да си сам, защото до теб ще върви твоят учител. Пожелавам ти от сърце твоят нов път да е привлекателен и наситен с приключения, а дните в училище полезни, приятни и изпълнение с незабравими емоции!“.

Футболен клуб „Берое“ традиционно също подарява красиви тетрадки на първокласниците.

В обновени сгради ще влязат учениците от Средно училище „Иван Вазов“ и Девето основно училище „Веселин Ханчев“. През тази учебна година ще бъдат ремонтирани още две училища – Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Лубор Байер” и Професионалната гимназия по електротехника.

„Скъпи ученици, нека това да бъде една успешна нова учебна година, която да Ви даде нови знания и успехи, нови приятелства и интересни занимания. Вярвайте в силата на науката, защото тя променя съвременния свят! Вярвайте в себе си и работете упорито за реализиране на мечтите си!

Уважаеми учители, продължавайте все така неуморно да пазите духа на просвещението. Приемете най-искрени пожелания за здраве, сила на духа и воля за нови успехи. С професионализъм, съчетан с мъдрост, доброта и търпение, не спирайте да отстоявате духовността!“, пожелава в поздравлението си кметът Живко Тодоров.


image0 (9K)