НАЙ-НОВИ:

Трайчо Трайков: Прокуратурата не е орган, който допринася за правовия ред в държавата

“Получих призовката на 23 декември, трябваше да се явя в следствието на 28 декември. Когато министрите ходеха в следствието, прокуратурата се погрижи да има добро медийно отразяване, не че искам да бъда следван от тях навсякъде”, това заяви бившият енергиен министър Трайчо Трайков, който обяви, че вече има повдигнато обвинение за безстопанственост за продажбата на миноритарния пакет акции на държавата в енергоразпределителното дружество ЕВН.

[ad id=”263680″]

“По самото обвинение, където и да го хванете е безумно. Те твърдят, че са изготвили независима пазарна оценка. Тази оценка обаче е с 20 процента по-висока от тази на агенцията по приватизация”, заяви Трайков. Бившият кандидат за президент заяви, че продажбата е извършена по агенцията за приватизация, така е по закон. “Въпроса е прокуратурата на къде се прицелва и това, че се прицелват към моята скромна личност, отваря интерпретации за това как се действат”, допълни Трайков и определи тази акция като съшита с бели конци и дори заяви, че бил предупреждаван да внимава. Бившият министър не разбира какво е извършил и къде е неговата вина.

“Прокуратурата не е орган, който допринася за правовия ред в държавата”, отсече Трайков пред Би Ти Ви. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Днес е първият работен ден след празниците, но коледната ваканция…