НАЙ-НОВИ:

Трайчо Трайков иска от КПКОНПИ да се удължи срокът за доказване на доходите му

“Аз не мога да се защитя, докато не знам точно коя част от доходите ми те смятат, че са с неясен произход”, каза бившият енергиен министър

[ad id=”225664″]

Бившият енергиен министър Трайчо Трайков е поискал от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/ да удължи срока, в който може да предостави документи, с които да обясни произхода на близо 2,4 милиона лева разлика между разходите и доходите му през последните десет години.

Пред БНР Трайков коментира, че подобна отсрочка би му дала възможност да убеди антикорупционната комисия в законността на доходите си, за да може запорът над негови имоти и средства да бъде вдигнат.

„Аз не мога да се защитя, докато не знам точно коя част от доходите ми те смятат, че са с неясен произход. Когато вече имам възможност да се възползвам от материалите, които те са събрали, за да подготвят това обяснение, тогава няма да имаме никакъв проблем“, каза Трайков.

Той обясни, че още преди време е обжалвал акта на предварително запориране като обезпечение на бъдещи и процедурата все още не е приключила.

„Отделно от това, смятам, че бих могъл да представя всички документи, които комисията смята, че им липсват, за да си обяснят произхода на всички средства, които ги интересуват, така че в един разумен срок с продължаването на срока за подаването на тази декларация това би могло да стане ясно и, ако им стане ясно и го приемат за задоволително, ако са добросъвестни, вероятно биха преценили, че няма нужда да се ходи на съд“, каза Трайков.

[ad id=”263680″]

“Веднъж вече съм бил под ударите на част от тази комисия – небезизвестната комисия на Златанов с тефтерчето и тогава констатациите на комисията бяха опровергани и отхвърлени от съда на всички инстанции. Аз тогава не се възползвах от правото си да съдя държавата, защото ми се стори, че не всички българи са виновни за действията на определена група хора, но очевидно това не е имало голям смисъл, защото нещата продължиха, Човекът, който ме наклевети тогава, продължава да достига нови низини и да каля хората. Това е Николай Бареков”, посочи още Трайчо Трайков. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Берое U19 продължи успешната си серия в Елитната група след…