НАЙ-НОВИ:

Точка на ръката бързо регулира кръвното и сърцебиенето

Повечето хора са изпитвали дискомфорта от повишеното кръвно налягане, както и от ускорено сърцебиене. Има една точка на ръката, която бързо регулира и двете.

Както се шегуват лекарите, няма абсолютно здрави хора. Всеки може сам да следи здравето си и в случай на леко заболяване да прилага методи за облекчаване на болката.

Китайски лекар показва как да свалим кръвното без лекарства

Един от тези методи е акупресурата. Когато се прави правилно, това може да помогне за понижаване на кръвното налягане и нормализиране на сърдечната честота.

Рефлексологията или акупресурата има хилядолетна практика. Тя е усвоена и успешно се използва в източната медицина за профилактика на различни заболявания. Методът се състои в натискане по специален начин върху точки, разположени по тялото.

Според китайската медицина всяка точка на повърхността на човешкото тяло е свързана с вътрешните органи и тяхното функциониране. Излагането на топлина, студ, натиск върху определена точка може да повлияе на функционирането на органите и общото благосъстояние и здравето на организма.

6 ефикасни рецепти за сваляне на кръвното с домашно средство

Има ситуации, когато кръвното налягане рязко скача и сърцето започва да бие по-бързо. Тогава на ръката в областта на китката има точка, в която налягането може значително да се намали, ако тя се натисне.

Грешките, които правим, като си мерим кръвното

Намерете точката на дясната ръка от външната страна (тя се намира в пресечната точка на линиите от разширението на малкия пръст и предполагаемата гривна на китката).

Натиснете (внимателно, постепенно увеличавайки сила) върху тази точка за 3 секунди с възглавничките на пръстите на лявата ръка. Повторете това за 5-10 минути. Натискането на тази точка специално облекчава напрежението, нормализира пулса и стабилизира сърдечния ритъм./zdrave.to Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Агенция „Пътна инфраструктура" предупреждават за проблем с продажбата на електронните…