НАЙ-НОВИ:

Топло и слънчево до изборите, после студ и дъжд

Хубавото и топло време ще се задържи до изборите, които са следващата неделя на 27 октомври. Ще е слънчево и топло, максималните температури ще са от 21 до 26 градуса, а минималните – от 5 до 10 градуса, прогнозират синоптиците. Това означава, че мнозина може да се изкушат да хванат гората за поход или за гъби, вместо да чакат на опашка пред избирателните секции. Веднага неделя това обаче температурите рязко ще паднат, очакват се и валежи.

Слънчево и топло време ще изкушава почитателите на туризма и разходките. На места в низините, в източната половина от страната и по поречието на Дунав, в сутрешните часовете ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Минималните температури ще бъдат предимно между 6° и 11°, а максималните между 21° и 26°.

Атмосферното налягане ще се задържи без промяна – малко по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието в часовете преди обяд ще има ниска облачност или мъгла, а след обяд ще бъде слънчево. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 19° и 21°. Температурата на морската вода е 20°-21°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен южен вятър, който до края на деня в масивите от Западна България ще се ориентира от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра – около 13°.

И през първата половина от новата седмица промяна на синоптичната обстановка не се очаква. Времето ще остане топло за периода, в повечето райони – и предимно слънчево, на места в низините в източната половина от страната и по поречието на Дунав, в часовете преди обяд ще има ниска облачност или мъгла.

Ще бъде почти тихо. Преобладаващите максимални температури ще са между 21° и 26°, а минималните ще бъдат между 7° и 12°.

И в планините ще остане слънчево, с температури, по-високи от нормалните за втората половина на октомври.

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
„Барон Мюнхаузен“ – куклен спектакъл за деца 11.00 ч., Куклен…