НАЙ-НОВИ:

Томислав Дончев за изказването на Румен Радев: “Ето, така се гонят инвеститори”

В задочните словестни престрелки между Министерския съвет и президентството тази сутрин се включи и вицепремиерът Томислав Дончев.

Този път поводите бяха два – коментари на Румен Радев за евентуалната инвестиция на “Фолксваген”, за която автомобилният концерн предстои да реши дали да направи в България или да избере Турция. И второ призив на президента отпреди ден властта да се зарови в офшорки и фирми на политиците, пише “Клуб Z”.

“Ето така се гонят инвеститори: с коментари в аванс” – каза Дончев пред бТВ по първия казус, след думите на Радев за разговорите му с президента на Германия и вероятността за новата инвестиция.

Дончев припомни, че преговарящите официални лица от България са поели ангажимент за конфиденциалност на разговорите.

“Считам публичните коментари по темата за изключително вредни. По тази и други теми сме стиковали позиции, опитахме се да създадем добър сигнал между едната и другата страна на “Дондуков” и мисля, че се получи. Това, което не се получи, са публичните коментари”, добави той.

По втората тема – призивът за проверки на политици, отправен от президента, вицепремиерът заяви пред бТВ:

„Не е хубаво представител на държавата да говори по този начин (по повод проверките на политици – б.р). В крайна сметка, президентът Радев не трябва да е лидер на опозицията, а да е представител на държавата. Безспорно е активизиран преди изборите – от гледна точка на медийно присъствие, реплики – очевидно е!”

image1 (9K)

Четете повече в clubz.bg Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Броени дни след като съпругата на британския принц Хари -…