Те не се предадоха и написаха своята силна история!

За тях не е вариант да стоят кротко в къщи. Бартош Мозек и Михал Уроч доказват, че за тях граници не съществуват. Героите в инвалидни колички планират като следваща стъпка да изкачат Хималаите. Вижте тяхната история и споделете вашата на consumer.huawei.com/bg/campaign/yourstory/

Като деца често чуваме, че можем да бъде всичко, което си пожелаем. Това е така, но никой не говори за трудностите по пътя. Най-важните неща не идват лесно и пътят е пълен с предизвикателства. За Михал Уроч и Бартош Мозек това е пределно ясно.

Отвъд границите на възможното

Михал Уроч, въпреки своята мускулна атрофия, има дълъг списък с екзотични места, които е посетил – Монголия, Индия, остров Спитсберген в архипелага Свалбард и редица държави в Южна и Северна Америка. През 2012, по време на експедицията “Wheelchairtrip I” той преминава около 17 хиляди километра за 3 месеца, като посещава 13 държави и 2 контитента, достигайки и до най-западната точка на Европа – Кабу да Рока.

По време на пътуването си Михал прекарва 371 дни по пътя от Ушуая в Аржентина до Прудо Бей в Аляска. Този проект е награден с най-престижното отличие в Полша – наградата на National Geographic за пътуване на годината.

Пътят на Михал се пресича с този на Бартош Мозек – скиор, сноубордист, планински велосипедист и параглайдер, който през 2005 г. в резултат на инцидент наранява гръбначния си стълб. Всеки ден той продължава да се движи в своята инвалидна количка и продължава да прави това, което обича най-много. Бартош е многократен медалист от полския шампионат и участник в европейски и световни ски състезания за хора в неравностойно положение. Както казва Майкъл – Бартош е този, който му е дал любовта към планините.

Най-доброто предстои

Приключението на Михал и Бартош тепърва предстои. Следващата им дестинация е планинският масив Анапурна, част от Хималаите. Експедицията е с името „WHEELCHAIRTRIP Himalayas Challenge 2020“ и включва 230 километра. Участниците в нея ще използват специални електрически инвалидни колички. Най-голямото предизвикателство пред тях ще е изкачването на връх Торонг Ла с височина 5416 метра.

Вижте тяхното видео: https://www.youtube.com/watch?v=NUcVSriVq3g

Ето как Михал коментира своите планове: „Защо? Защото не ни е страх! Целим се високо, защото знаем, че всичко е възможно. Искаме да покажем на всички, че си струва да следваш мечтите си и да покажем да хората в неравностойно положение, че възможностите пред тях нямат граници и могат да достигнат дори върха на света!“

Споделете вашата история

Михал ще сподели своя опит и вдъхновение на специален уебинар. Всички, които споделят своята история на специално откритата за целта страница consumer.huawei.com/bg/campaign/yourstory/, ще получат покана.

Кампанията „Най-силната история си Ти“ цели да покаже, че всички могат да постигнат много неща в живота си, стига да не се предават, точно както Михал и Бартош, без значение от предизвикателствата пред тях.


image0 (9K)