НАЙ-НОВИ:

Тестват сиренната система за ранно оповестяване в Стара Загора на 1 април

На 1 април – сряда, в 11,00 часа на територията на община Стара Загора ще бъде проведена редовната техническа проверка и пълна профилактика на сиренните системи за ранно оповестяване. Проверката се извършва по предварително установен годишен график.

Предвид настоящата епидемиологична обстановка се предупреждават всички граждани за теста, който не е свързан с извънредното положение.
Заедно със сирените, ще бъдат задействани и локалните автоматизирани оповестителни системи за опасност в големи обекти, като базата на „Лукойл“, „Градус“ и др.
При проверката на техническата изправност, сирените ще звучат еднократно за не повече от 10-15 секунди, което не следва да безпокои населението.
Съвременните сиренни системи на Национална система за ранно предупреждение и оповестяване (НСРПО) бяха монтирани в Стара Загора по европейски проект и работят от миналата година. Съгласно изискванията, два пъти в годината на тях се прави тестова техническа проверка чрез реално задействане. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Британският премиер Борис Джонсън е дал положителен тест за коронавирус, предаде Би…