НАЙ-НОВИ:

Терор! Косовски спецчасти нахлуха в Северна Митровица, арестуваха четирима сърби

„По време на срамния десант, с който бяха нарушени всички валидни споразумения, в града са задействани предупредителните сирени и сърбите са излезли на улиците“, пише в. “Вечерне новости”

Косовски спецчасти са влезли рано в петък сутринта в северната част на Косовска Митровица с десет полицейски коли и са взели десет ключови точки в населеното място. Под предлог, че издирват заподозрени за убийството на Оливер Иванович, те са арестували местния полицай Драгиша Маркович, който вече е бил задържан в рамките на разследването за покушението над лидера на Гражданска инициатива „Сърбия, демокрация, справедливост“, съобщава белградският ежедневник „Вечерне новости“, цитиран от агенция “Фокус”.

Както пише изданието, арестувани са Неделко Спасоевич, Драгиша Маркович, Марко Рошич и Саша Чурич на основание, че са заподозрени за убийството на Иванович.

По време на задържането са се чули изстрели от автоматични оръжия, както и от шокови гранати. Както е научил вестникът, косовските спецчасти са се опитали да арестуват и Милан Радойчич, заместник-председател на „Сръбска листа“.

„Новости“ пише, че „по време на срамния десант, с който бяха нарушени всички валидни споразумения, в града са задействани предупредителните сирени и сърбите са излезли на улиците“.

Ежедневникът отбелязва, че атмосферата в Северна Митровица е наелектризирана и се усеща страх от ескалация на конфликта.

Говорителят на косовската полиция Даут Ходжай потвърди, че екипи на органите на реда са арестували четири лица, свързани с убийството на Оливер Иванович.
Пред сръбската национална телевизия главата на косовската полиция заяви, че съгласно заповедта на компетентния съд, частите са нахлули в четири локации.

Горан Ракич, председател на партия „Сръбска листа“: Арестуваха ги и ги отведоха в неизвестна посока

Ракич се опасява, че народът е в бунтовно насртоение от създалата се ситуация. „Ако РОСУ (косовската полиция) не се оттегли, опасявам се, че може да стане война. Ще останем тук и няма да се откажем от нашите домашни огнища. Днес (петък) по обяд ще има протест“, заяви той, като освен това осъди „бруталното нападение на косовските полицейски служители“.

Според последната информация, отбелязва изданието, РОСУ се е изтеглила в Южна Митровица.

Игор Шимич, „Сръбска листа“: Невиждан терор

„Четири лица от сръбска националност бяха арестувани тази сутрин с невиждан терор! Това се случва пред членовете на техните семейства, а Драгиша Маркович е арестуван с удари по главата и ритници… Служителите на РОСУ са групирани в сръбските райони. Призоваваме гражданите за сдържаност, защото мирът е най-важното нещо за нас. Също така настояваме всички четирима задържани да бъдат освободени, защото сме уверени, че няма причина за тяхното арестуване, както и че цялата тази акция няма никаква връзка с разследването на убийството на Оливер Иванович. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
На 22.11.2018 г., в 3 ч., в Първо РУ –…