Тервел Пулев: Хора, останахме 6 милиона, стига сме се делили!

Тервел Пулев говори след категоричната си победа срещу Дешон Уебстър. В емоционално интервю от ринга пред многобройната публика в зала „Колодрума“ в Пловдив българският боксьор призова за единство сред българите. Той също така коментира току що приключилия двубой срещу американския боксьор:

„Не ми беше лесно. Не мисля, че всеки един би се справил с него. Това е изключително сериозно боксьор от САЩ. Боксът там е религия. За нас трябва да е огромна радост, че ги победихме в почти всички рундове, Разбира се, момчето взе някои рундове, трябва да се признае“.

„Трудно беше да го спирам (да се хвърля напред с главата). Доста ъпъркъти понесе по този начин и това си е за негова сметка. Гонгът го спаси в края на един от рундовете. Прибра се в ъгъла, почина една минута и като се завърна, заигра“.

„Умора има след всички 12 рунда. Ние сме тренирали това да не личи. Мисля, че се получи изкарахме всички рундове с равномерно темпо“.

„Напълно заслужих да съм гвоздеят на вечерта. За мен е важно спорта да играе социална роля, да сплотява хората. Имам чувството, че ние всички сме разделени на хиляди парчета – на партии, фондации, клубове, агитки и на какво ли не. Хора, ние останахме 6 милиона души в България. Спортът е феноменален и има способността да обединява хората“, завърши Тервел и получи бурните овации от публиката в залата.

 

 


image0 (9K)