НАЙ-НОВИ:

Тервел Пулев се боксира за европейската титла в София

Тервел Пулев посяга към европейската титла в полутежка категория в професионалния бокс. От нея вече го дели само една победа, а тя може да бъде извоювана в “Арена Армеец” в София на 27 октомври.

Тогава на пътя на по-малкия от братя Пулеви към върха на Стария континент застава коравия аржентинец с италиански паспорт Леонардо Брузесе. Двамата ще се боксират в 12-рундов мач, който може да донесе на Тервел второто най-значимо отличие в кариерата му, след бронзовия медал от олимпийските игри в Лондон 2012. Освен това, той е два пъти европейски вицешампион при аматьорите и два пъти носител на Купа “Странджа”.

[ad id=”225664″]

Тервел Пулев има 11 победи в 11 срещи на професионалния ринг, а всички тях до момента е спечелил с нокаут. Статистиката на противника му включва 19 успеха, 6 от които с нокаут, и 6 поражения. Двамата са връстници, родени са през 1983 г. Еднакви са и на ръст: справката в интернет показва, че Пулев е 187 см, а Брузесе 188 см.

[ad id=”263680″]

Битката между Тервел Пулев и Леонардо Брузесе е част от боксовата гала, на която Кубрат Пулев ще кръстоса ръкавици с британеца Хюи Фюри в елиминационен двубой в тежка категория, победителят от който ще се превърне в официален претендент за световната титла в тежка категория, версия Международна боксова федерация (IBF). Пояс, който понастоящем принадлежи на Антъни Джошуа.

Източник – Btv За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Ние носим политическа отговорност и не случайно два пъти съм…