Теодора Духовникова: Чао, ГЕРБ! Чао, Реформаторски блок! Оставам си щастливо непредставена политически, но от това даже ми е по-леко

Чао, ГЕРБ . Гласувах даже повече от няколко пъти за теб. Но напоследък се обърках в противоречивите ти послания и най-вече в упорството и гордостта ти да поддържаш хора, които прекрасно знаеш, истински дразнят твоите избиратели.

Чао, Реформаторски блок. На теб ми е даже по-трудно да ти кажа чао. Защото те приех много лично и ти възложих много. Но за теб явно е достатъчно , политическата ти амбиция и капацитет да стигат до .. By The Way София.

Аз нужда от партия, за да ходя в By the way, нямам. И без това там са приятелите ми.

От теб очаквах много повече. Очаквах да се възползваш от очакванията ни. Очаквах, да имаш принципи. Очаквах, да не се лишаваш от електорат само защото не слуша Брамс или Ю Ту. Или защото има някакъв остатъчен сантимент към Освобождението. Очаквах да се пребориш за тия хора, и те да ти повярват, защо дясното е по-добро от лявото. Очаквах адекватно да обясниш, какво точно е дясно и ляво , в какво се е превърнало то днес и каква е спецификата дясно-ляво Европа и дясно-ляво посткомунистическите страни.

Щеше да ни спестиш много глупави постове и граждански жестове, защото повечето от десните ми приятели, всъщност са страшни левичари в позициите си, с единствената разлика, че презират Кремъл.

Оставам си щастливо непредставена политически, но това вече изобщо не ми тежи. Даже ми е по-леко…

Актрисата написа този пост в профила си във фейсбук


image0 (9K)