НАЙ-НОВИ:

Теменужка Петкова: На 19 август ще станат ясни кандидати за АЕЦ “Белене”

Срокът за подаване на заявление на всички компании, които биха желали да реализират АЕЦ “Белене”, е 19 август. “От страна на “Росатом” е потвърдено желанието за участие в реализацията на проекта АЕЦ “Белене”, но, разбира се, очакваме крайната дата – 19 август, когато ще видим всички заявления на компаниите, които искат да участват в реализацията на този проект”. Това каза енергийният министър Теменужка Петкова в сутрешния блок на БНТ.

Теменужка Петкова не смята, че би имало реакция от страна на Европейската комисия, ако “Росатом” спечели проекта. “За нас е важно да успеем да реализираме нашата идея за осъществяване на проекта АЕЦ “Белене”, защото той ще бъде необходим и от гледна точка на енергийната сигурност на страната в следващите години”, каза Теменужка Петкова в предаването.

Тя коментира и държавното посещение в Туркменистан, на което е била обсъдена възможността за внос на газ от каспийската държава. “Туркменистан е четвърта в света по запаси на природен газ. Това е Каспийският регион, на който ние изключително много разчитаме, за да реализираме своите приоритети за диверсификация”, посочи Петкова. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Операта в Сан Франциско отмени концерт с участието на певеца Пласидо…