НАЙ-НОВИ:

Теменужка Петкова: Азербайджан ще проучи възможностите да участва в газификацията на България

“Енергетиката беше важна част от разговорите между премиера Борисов и президента Алиев”, подчерта министърът

[ad id=”263680″]

„Във вчерашните разговори, които се проведоха между премиера Борисов и президента на Азербайджан Алиев, енергетиката заемаше много важно място. Беше поставен въпросът, свързан с възможността нашите колеги от СОКАР да направят проучване както на нормативната уредба, така и на регулаторната рамка и възможностите, за да участват в газоразпределителната дейност на територията на страната ни.” Tова заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова след тържественото откриване на първата директна авиолиния София – Баку на летище София, предаде “Фокус”.

[ad id=”218001″]

“Смятам, че това е много добра възможност за решаване на въпроса със замърсяването на въздуха с фини прахови частици, където основният замърсител са битовите потребители, които се отопляват на дърва и на въглища. Темата беше представена, беше изразено ясно желание от страна на нашите партньори от СОКАР такъв анализ да бъде направен и ако са налице условия и възможности, ще се върви напред. Ще работим заедно, за да можем да постигнем добри резултати за България“, коментира министър Петкова.

[ad id=”218548″]

„Азербайджан е наш стратегически партньор в областта на енергетиката. Ние работим по един изключително важен съвместен проект – интерконектора Гърция-България, който е основна част от Южния газов коридор. По отношение на него основните количества природен газ идват точно от Азербайджан – 1 млрд. куб. м. газ“, каза още министър Петкова и уточни, че когато става въпрос за енергетика, отношенията Азербайджан – България са изключително важни и интензивни. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Започва транспортирането с цистерни на 2460 тона опасен трихлоретан от…