НАЙ-НОВИ:

Татяна Дончева: Сегашното управление на ГЕРБ има белег на неграмотност и насилие

“Сегашното управление има белег на неграмотност и насилие. През последния мандат на ГЕРБ всичко е през просото. В държавната администрация всички са дилетанти.” Това каза лидерът на “Движение 21” Татяна Дончева в ефира на бТВ.

“Хората, поставени на ключови позиции нямат капацитет”, посочи тя. По думите й Обединените патриоти са показали в управлението едно отвратително отношение към хората. “Това, което Валери Симеонов каза за майките, е непростимо от човешка гледна точка. Виждаме всякаква липса на представа къде се намира”, изтъкна тя.

„ГЕРБ ще развалят коалицията и ще отидат на предсрочни избори, защото така ще претърпят по-малко щети. Ако прекратят управлението 8 месеца преди края на мандата ще е най-добре за тях. По-добре е да има предсрочни избори, отколкото да се агонизира. Трябва да решим как ще вървим оттук нататък. Нужна е консолидация на българското общество“, подчерта лидерът на „Движение 21“.

Дончева бе категорична, че трябва да се направи актуален регистър на избирателите. На второ място хората, които работят в избирателните комисии, трябва да не са партийно обвързани.

За схемата за продажба на българско гражданство, Татяна Дончева каза: „Аз съм чувала тези неща. Говори се, че 2006-2007 г. е започнала организацията на този процес. Това означава, е някой е гарантирал гражданство, а трасето е било под контрол. Поначало ВМРО имат разбиране, че трябва да се увеличи българското гражданство. Ако това е държавната политика, напишете го в закон. Разбирането, че трябва да запишем всички македонци като български граждани може да е примамливо, но те нямат българско самосъзнание“, подчерта тя.

Според нея случаят с отнемането Мая Манолова е “чиста проба злоба”. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Президентът на САЩ Доналд Тръмп нарече "огромен успех" резултатите от…