НАЙ-НОВИ:

Татяна Дончева: Не е сигурно, че няма да има предсрочни избори

“Не е ясно, че няма да има предсрочни избори. Може да се стигне до предсрочен вот”. Това заяви лидерът на “Движение 21” Татяна Дончева пред БНР.

“Бихме ли могли да прогнозираме, че искрата можеше да я запали едно влизане на прокуратурата в президентството? Не можехме да го прогнозираме дори три дни преди това”, припомни събитията от началото на юли тя.

Според нея омразата на обществото към властта е достатъчна, за да се случи нещо неочаквано.

Дончева прогнозира, че ГЕРБ няма да спечелят изборите, защото омразата към тях е непреодолима, но беше категорична, че и БСП не могат да спечелят предстоящите парламентарни избори, защото партията “не отлепя” от т.нар. твърд електорат.

“Не е достатъчно да се дефинираш като ляв, когато това, което вършиш, не може да се свърже от хората с нищо ляво”, смята Дончева.

Според нея голямата тежест, която дърпа БСП надолу, е участието ѝ в прехода: “Участието на БСП в определянето на назначените капиталисти, в раздаването на парите и в създаването на привидни правила, които прецакаха огромната част от обществото за сметка на малцина, които са били приближени на Политбюро, на Държавна сигурност и т.н. Това нещо влияе и на следващите поколения”.

“Изравнили се ГЕРБ и БСП върху 13%… При събрана омраза, най-малкото тези хора ще искат да отстранят обекта на омразата си”, коментира още тя и добави, че има големи поразии от управлението на ГЕРБ върху държавата, администрацията ѝ, върху морала и психиката на хората, върху това, кого ще приемат за политик и на кого ще дадат правото да управлява.

“Погледнете къде хората търсят алтернатива – в нещо подобно. … Все в един момент ще има предел на грешките и хората ще трябва да разберат простото нещо, че в политиката визионерите са супер важни”, посочи Дончева.

Лидерът на “Движение 21” беше категорична, че тя няма да се кандидатира за депутат на следващите парламентарни избори:

“Аз ще работя за това да се създаде колкото се може по-голямо обединение на формации, които няма да робуват на лявото и дясното в този исторически момент, а ще се обединят, за да може политиката да се върне към база и правила, без които не може да съществува държавата. След Бойко Борисов държавата е в катастрофално положение. Няколко години трябва да се подредят нещата и тогава по естествен начин да форматираме нещата – лявото, дясното, центъра”.

Дончева препоръча Волен Сидеров и Красимир Каракачанов да мислят по-перспективно, защото техните партии имат участие в парламента няколко пъти досега и разчитат, че имат зад себе си общност от избиратели, определящи се за патриоти. Според нея поддръжниците им са разочаровани и няма да гласуват.

Татяна Дончева даде заявка, че би могла да разкаже интересни неща за българската политика в книга, която обмисля да напише някога.

  За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Победителката в „Мастър шеф“ Божана Кацарова вече година се радва…