Татяна Дончева за Гешев: Човек с пищов на кръста не може да прави съдебна реформа

Бившата депутатка от БСП и настоящ лидер на „Движение 21“ иска нова коалиция, зове леви и десни да се обединят в София срещу ГЕРБ

„Боил Банов даде повод за собствената си оставка. Една оперна примадона може да иска всичко и да проявява капризи, но министърът не може да игнорира начина за назначаване на преподаватели. Маестро Светлин Русев, световноизвестен музикант, отива в Женевска филхармония и  се явява на конкурс. А оперната певица казала, че й било под достойнството. Като ти е под достойнството – стой си у вас.“ Това заяви пред бТВ Татяна Дончева по повод скандала с оперната певица Дарина Такова, която се обиди, че от Музикалното училище я карат да се яви на конкурс, за да започне работа.

„Изборът на главен прокурор вън от правилата вещае големи неприятности. Иван Гешев е възпитаник на полицейската школа. Досега подобни хора в съдебната система са довели само до провали. За тях се казва „нагоре лази, надолу гази“. Цялата прокурорска гилдия беше заставена да подпише от Сотир Цацаров. Как си представяте да си промени манталитетът един човек, който ходи с пищов на кръста? Гешев е подкрепян и от кръга на библиотекарите, от Митьо Гестапото, от Стати Статев. Каква работа има един ректор на УНСС да подкрепя или не кандидатури за главен прокурор? Реформата в прокуратурата е необходима, но трябва да се прави от позицията на изпълнителната и президентската власт“, каза още Дончева, цитирана от faktor.bg.

„Мая Манолова има шансове за пробив, ако се обединим срещу ГЕРБ. Хората в провинцията ще имат много по-голямо самочувствие. Аз бих подкрепила Мая. Десните също трябва да ударят рамо. Не трябва да допускаме фанатична омраза на десни срещу леви“, призова лидерката на Д21.


image0 (9K)