Тайсън Фюри остана непобеден на ринга

Професионалният боксьор Тайсън Фюри победи шведа Ото Валин в изключително атрактивен сблъсък на гала вечер, която се проведе в „T-Mobile Arena” в Лас Вегас, САЩ. Циганският крал спечели 12-рундовия мач след единодушно решение на съдиите: 116-112, 117-111, 118-110.

Двубоят беше много оспорван, за което допринесе Ото Валин. В крайна сметка Фюри записа своята 29-а победа от общо 30 мача, като продължава да бъде непобеден. Равенството му е от Деонтей Уайлдър.

Очаква се сега Тайсън Фюри да се изправи именно срещу шампиона в WBC в тежка категория Деонтей Уалдър в реванш през февруари 2020 година, докато Уайлдър трябва да спечели планиран реванш с Луис Ортис през ноември.

Британецът обаче получи много по-сериозен отпор на ринга, отколкото очакваше. По време на третия рунд започна да тече кръв над дясното око на Фюри, след удар с лявата ръка на Валин.

Заради аркадата британският боксьор трябваше да се съобразява и продължи да печели рундовете, но с много по-малка разлика, тъй като Ото Валин продължи да търси удари в главата.

В шестия рунд аркадата се отвори още, но това амбицира повече Циганския крал и започна да атакува, поради страх, че мачът може да бъде прекратен. В следващите части Тайсън Фюри нанесе много удари на своя съперник, като не допусна да има съмнение кой ще е победителят.

 

Източник – Гонг


image0 (9K)