НАЙ-НОВИ:

Тайбе Юсеин беше избрана за №1 в борбата за 2019 година

Европейската шампионка в категория до 62 килограма при жените Тайбе Юсеин бе избрана за “Борец на годината” в традиционната класация на федерацията.

“Като тегло наистина тежи награда, но като оценка на труда мисля, че е доста добре. Щастлива съм, че за поредна година съм “Борец на годината”. С едно малко изключение не успях да постигна целите си за 2019 година. Това бе сребърният медал на световното първенство, който исках да бъде златен. Европейското първенство беше по отличен начин завършено, а и спечелих квота за Олимпийските игри в Токио, което бе и цел за номер 1″, заяви малко след награждаването си Тайбе Юсеин.

“Започвам подготовка за 2020 година, която ще стартира официално от другата седмица, когато сме на лагер с националния отбор на Белмекен. Ще бъде много трудно, но знам какво да очаквам от Олимпийски игри. Надявам се този път да не се препъна на финалната права. Засега съм спокойна и се надявам и занапред да бъде така. Ще излъжа, ако кажа, че не ми се иска пак да стана “Спортист на България”. Тайно се надявам, че това отново може да се случи. Познавам конкуренцията, която ме очаква в Токио. От няколко години се боря с едни и същи състезателки. Надявам се, че в точния момента ще имам отговор за всяка от тях”, каза още най-добрата българска боркиня. Мобилната версия на ЗАРАТА - ТУК

Виж още:
Йордан Лечков вече няма да изпълнява позицията вицепрезидент на БФС.…