С 1,55 промила в кръвта карал камикадзето без книжка, който уби двама в Пловдив

Кръвната проба на 19-годишния шофьор Огнян Дебелаков, който уби двама души в тежката катастрофа на бул. „Марица – Юг”, е показала 1,55 промила алкохол в кръвта.

На другия спътник в колата, който е оцелял при катастрофата, кръвната пробва е показала 0,50 промила алкохол в кръвта. Засега драг теста за наркотици на Дебелаков не е излязла, както и кръвните проби на двете починали момчета.

В момента Огнян Дебелаков е в УМБАЛ „Св. Георги” с тежки травми, но състоянието му е стабилизирано.

Бащата на неправоспособния шофьор и загиналия в колата-ковчег брат близнак е задържан за 72 часа

Бащата на шофьора камикадзе от Пловдив – в ареста за 72 часа

По думите на прокуратурата бащата на шофьора на автомобила Огнян Дебелаков носи солидарна отговорност със сина си за извършеното престъпление. Именно затова законът предвижда еднакво тежко наказание и за двамата – от 5 до 20 години затвор.

Във фаталната нощ управляваният от Огнян „Опел“ модел „Корса“ се забива в стълб, а при тежкия удар на място загива 19-годишният Петър. Ден по-късно бе открито тялото на 16-годшният Жанет, паднало на брега на река Марица.

Смазаната кола е прехвърлена на бащата от предишната ѝ собственичка, като жената също е била задържана. Минути преди трагедията лично родителят е дал ключовете на синовете си. Според съседи това станало по време на веселие в ромската махала „Столипиново“, а всички присъстващи на празника били солидно почерпени. Няма яснота къде са тръгнали посред нощ младежите. Никой от тях – нито братята близнаци, нито баща им имат шофьорски книжки.

TrafficNews 


image0 (9K)