Със заповед на кмета Живко Тодоров се отменя забраната за посещение на деца в детските ясли и детските градини

Разрешават се колективните спортове за аматьори на закрито

Със заповед на кмета Живко Тодоров се отменя забраната за посещение на деца в детските ясли и детските градини, намиращи се на територията на Община Стара Загора.
Считано от 22 май (петък) се разрешава провеждането на колективни спортни занимания на закрито за аматьори до 12 участници , при заетост на местата не повече от един човек на 4 кв. м площ.

От понеделник, 26 май, ще бъдат позволени индивидуалните и колективните спортни занимания, на открито и закрито, за деца до 18-годишна възраст.

Провеждането на тренировките трябва да бъде без състезателен характер и без публика.
Остава забранено организирането и провеждането на масови спортни мероприятия на открити и на закрити места (в спортни центрове, фитнес зали, клубове и др.).

Препис от заповедта е връчен на кметове и кметски наместници на територията на Община Стара Загора, заместник-кметове, секретаря на Община Стара Загора и директора на ОД
МВР – Стара Загора за сведение и изпълнение. Както и на директора на РЗИ – Стара Загора и областния управител – за сведение.

Контрол по изпълнение на заповедта е възложен на ресорните зам.-кметове и на секретаря на Община Стара Загора.

https://www.starazagora.bg/bg/obyavleniyazapoved-10-00-1405-za-izmenenie-na-zapoved-10-00-1343-v-chastta-za-provezhdaneto-na-sportni-meropriyatiya


image0 (9K)