НАЙ-НОВИ:

В сърцето на Стара Загора продължава “Август е музика”

На новата сцена „Фонтани“ на централния площад в Града на липите, Община Стара Загора организира специални концерти за любителите на музиката.

След като в съботната вечер старозагорци се насладиха на концерта „Под небето на Париж“, августовските музикални изненади продължават със:

7 август, 20.00 часа, „Музикални спомени“- концерт с участието на Надя Тончева- вокал, Павел Цонев – пиано, Димитър Вакарелов – китара, Христо Минчев – бас китара и Кристиян Желев – барабани

Музикален коктейл от спомени обединява концертната програма на 7 август, сряда.

Надя Тончева ще зареди августовската вечер с латино емоция и стил. Ще прозвучат мелодии от репертоара на Глория Естефан, Розана, Шер. С красота и финес, певицата и сборна формация от старозагорски и пловдивски музиканти ще ни върнат назад в годините с песни на Лили Иванова, Мими Николова и много други обичани български изпълнители.

8 август, 20.00 часа, Мike sax и X – key – концерт на Милен Стойков /саксофони и флейта/ и Джаз формация: Илия Тенев –клавишни инструменти, Радослав Терзиев – бас китара и Ленко Драганов – ударни инструменти

Милен Стойков/ Майк Сакс/ е саксофонист, флейтист и аранжор. Гастролира в Австрия, Германия, Щвейцария, Скандинавските страни и Китай. Ориентиран е предимно в днешния смуут джаз и фюжън. В този стил, той намира своите съмишленици от квартета X-key. Формацията е основана от Ленко Драганов /барабанист, композитор и тонрежисьор/ и Илия Тенев /клавишни инструменти/. Бас китаристът Радослав Терзийски и младият пианист Никола Панчев оформят убедително съвременното звучене и концепция на състава. Многобройни са участията им в джаз фестивали и лайф клубове в страната. Тази година са част от заключителната вечер на Джаз фест Банско. Програмата им е повлияна от имена като Браян Кълбертсън, Джеф Лорбър, Ричард Елиът, Грувър Уашингтън, Майкъл Лингтън.

9 август, 20.00 часа „Блус вечер под звездите“ – концерт на Камен Кацата блус бенд в състав:

Камен Дойчинов – вокал и хармоника, Мирослав Найденов – китара и воксал, Юлиан Трайков – бас китара,, Николай Бакалов – барабани.

В програмата блус, джаз – блус, суинг и рокендрол

Камен Дойчинов, известен като Камен Кацата е една от емблемите на българския блус рок.

Музикант по душа и икономист по професия, неговите сценични изяви започват още в края на 70-те години на 20 век. През 90- те е един от най – изявените гост – музиканти в „Подуене блус бенд“, като работи с тях по повечето от албумите им. В този период издава и самостоятелен албум „Страхът на гаргите“, заедно със Стунджи и брас секцията на Акага.

Един от колоритните мохикани на българската блус сцена, уникална музика и иронични текстове, блус истории, които ще докоснат сърцето ви.

10 август, 20.00 часа „Симетрия“ – концерт на Perfekt Strangers. Групата представя авторска музика от албума „Вliss“.

Музиката е в духа на съвременното рок звучене с прогресив и алтернатив нюанси. Албумът е звучал в много клубове в страната и се приема много топло от меломаните. Автор на музиката и на част от тесктовете е Ангел Демирев/китара/, четири от текстовете са дело на Емил Стойчев /барабани/.

Perfekt Strangers Band e основана през 1999 г. в Стара Загора в състав: Борис Тасков – вокал, Ангел Демирев – китара, Владислав Стойчев – клавиши, Емил Стойчев – барабани, Кънчо Андреев – бас. Всички членове на групата имат музикално образование. През 2002 г. групата записва първия си албум „Red moon“. Следват „Napalm“/ 2004/ , „Soul“/ 2008/. През зимата на 2014 г. издават албума „Вliss“, издържан в актуалния за бандата стил – прогресив рок. Музиката им е естетска, с високо художествено качество, далеч от комерсиалният вкус. Талантливите момчета от Perfekt Strangers Band не спират с творческите търсения и експерименти. Вече 20 години, с много труд налагат професионализъм, класа и характер в музикалния свят.

Безбройни са участията и наградите им от рок фестивали в страната и чужбина. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
От днес служителите на БАБХ започват проверки в личните стопанства…