Съпругата на български моряк, починал в Китай, подозира причини, различни от посочваните. Не може и да прибере тялото вече месеци

Съпругата му вече месеци наред не успява да прибере тялото на своя мъж, разказва самата тя пред NOVA. Българският моряк от Поморие е починал при странни обстоятелства в Китай, в началото на месец ноември миналата година.

Съпругата му вече месеци наред не успява да прибере тялото на своя мъж. Последното обяснение от китайските власти било, че пренасянето на тленните останки се забавило заради ограничението на полетите, наложено с цел ограничаване разпространението на коронавируса, а преди това?

Съпругата на Георги Кьосев е притеснена и от редица обстоятелства, които по думите й будят съмнение.

„Притеснена съм, защото ми се каза, че е починал заради инфаркт. Това не е вярно, защото той не е имал никакви здравословни проблеми и абсолютно никакви оплаквания”, каза съпругата на починалия – Катя Кьосева.

„На 9-ти сутринта разговарях с него, всичко беше нормално. Той беше в настроение. Няколко часа след това дойдоха и ми казаха, че е получил инфаркт и е починал”, разказа още тя.

По думите й представители на корабната агенция са й дали да подпише документ за отказ от аутопсия. „Аз съм сигурна, че не е инфаркт, затова искам аутопсия. Той беше в перфектно здраве, нямаше абсолютно никакви проблеми със сърцето. Нямаше да го вземат на работа, ако имаше”, категорична бе Кьосева.

„След като видях, че се опитват да ме накарат да се откажа от аутопсията, разбрах, че не е починал от инфаркт. Държат ни в неведение. Знам само, че е в този град, в който е бил корабът на пристанището – Жаушен. Нито са ми казали в коя болница е, нито кой лекар го е приел, установил смъртта или каквото и да е”, каза още тя.

Кьосева коментира, че месец и половина по-късно е получила мейл, в който са й съобщили, че е направена аутопсия. „Тя обаче е направена в Шанхай. Това е на 4 часа и половина разстояние. Не ни представиха никакви документи. Смъртният акт също е пародия”, допълни тя.

Дъщерята на починалия – Симона е направила опит да разговаря с хора от екипажа, който са били заедно с баща й. „От тях не поучих никаква адекватна информация. Имам съмнения, че е трудова злополука. Фактите говорят за това. Процедурата се бави, нямаме никакви документ”, каза тя.

 


image0 (9K)