НАЙ-НОВИ:

Сълзи в очите на Цветанов пред Жени Марчева

Никога няма да кажа лошо за човек, с когото съм работил 18 години. Един лидер ти казва, че вече не си нужен. Усещам, че има недоверие, което не е съществувало досега, сподели в студиото на бТВ Цветан Цветанов.

“Г-н Цветанов, виждам, че в очите ви има просълзяване”, издаде пред камерите водещата Жени Марчева. “Емоционален съм, не мога да бъда безразличен”, отговори Цветанов, който подаде оставка от всички ръководни постове на ГЕРБ. “Всичко, което съм правил в партията, съм го споделял с Борисов”, разкри той. “За тези 40 дни бях коректен, лоялен, не казах и една дума. Не смятам, че е редно, може би е само негово право да дава оценки на всеки един от нас, но аз смятам, че когато 18 години си бил с един човек, по-добре да запазиш хладнокръвие, да бъдеш уверен в това, което си взел като решение. Взимам решенията си дълбоко осъзнато”, посочи още Цветанов.

На въпроса какво го е наранило от думите на Борисов, той отговори: “Нищо, защото за мен това е нещо, което не съм го виждал през всичките тези години, но ще се съобразя с неговото мнение. Хората са тези, които ще дадат оценка, не аз, нито той”.

“Многообразието от различни виждания не трябва да те прави да даваш негативна оценка. Аз се гордея с това, че познавам Веско Маринов. С него се запознах, когато бях заместник-кмет в Столичната община. Той е много ранима душа, но ако не е с тези си качества, той нямаше да бъде Веско Маринов”.

За решението да подаде оставка той каза: “Преди да подам оставка, предишната вечер говорих със съпругата си до 2 през нощта. Проведохме 3 часа и половина разговор. Третият вариант беше да остана в партията, но да нямам никакви контакти и изяви, но това редно ли е?”, попита Цветанов. “Казах, че вариантите са само два, или работим както досега, или си тръгвам. Идва един момент, когато единият казва, че вече не си нужен, аз това нещо го усещам. Усещам, че има недоверие, което не е съществувало досега”.

“Аз не съм човек, който ще сложи личното пред националното, партийното. Затова Борисов е в правото си да говори каквото иска, но и аз имам права и мога да говоря, лоша дума за Борисов няма да кажа, но мога да коментирам политически решения, които според мен са грешни. Аз съм бил винаги за евроатлантическата позиция на страната”.

“Аз му благодаря, че през тези години работихме заедно.”

Цветанов увери, че няма никаква информация, с която да държи премиера.

Относно новия апартамент той заяви, че имало много спекулации. “Замених двете жилища 200 квадрата със жилище, което е 239 квадрата и съм доплатил 100 000 лв. От всички собственици в нашата кооперация аз може би съм с най-скъпата цена. Тя не е под 1100 евро. Това ми е единственото жилище, друга собственост нямам”, каза още Цветанов.

Източник: https://www.faktor.bg Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Скандал избухна в Бразилия след обвинения срещу Неймар в изнасилване…