Съдът пусна под домашен арест Десислава Иванчева

От 25 октомври обвинената за подкуп бивша кметица на „Младост“ Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова излизат от килиите и ще бъдат под домашен арест. Това определи съдията от спецсъда Иво Хинов в края на днешното заседание, на което бяха разпитани 11 свидетели на обвинението, съобщава „Дневник“.

[ad id=“225664″]

Решението бе взето 6 месеца след зрелищното им арестуване на 17 април пред Спортната палата в София.

Досега съдът отказваше да промени мярката им за неотклонение с по-лека с мотиви, че предстои разпит на свидетели и може да им бъде оказано влияние, въпреки че и Иванчева, и Петрова бяха отстранени от длъжност. Днес, след като бяха разпитани свидетелите, това основание отпадна. Смекчената мярка – домашен арест, ще влезе в сила от следващото заседание на съда – на 25 октомври, когато бъде разпитан последният свидетел посочен от прокуратурата, сегашният и.д. кмет Румен Русев. Тогава се очаква да бъде разпитана и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Повечето свидетели днес бяха общински служители и никой от тях не каза да е чувал или знаел Иванчева да е искала пари. Главният архитект на София Здравко Здравков свидетелства, че тя е бавела много преписки за частни проекти, но и той отрече да е получавал сигнал за корупция срещу нея.

[ad id=“263680″]

Секретарката на община Младост Маргарита Стоянова каза: „Не мога да си сложа такъв грях, никога не е искала пари за себе си, а само за зелени площи и детски площадки, и то само с договори за дарения.“


image0 (9K)