НАЙ-НОВИ:

Съдът пусна Лютви Местан от ареста

Съдът освободи Лютви Местан от ареста в Кърджали. Той беше задържан от полицията за 24 часа след вчерашната тежка катастрофа на пътя за КПП „Маказа“.

От Окръжната прокуратура в Кърджали съобщиха, че за свободата си той е платил парична гаранция от 10 000 лева, но му е наложена забрана да напуска страната. На Местан е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост.

Органите на реда продължават разследването на инцидента, при който загина 6-месечно бебе, ранено беше 10-годишно дете, както и техните родители.

Състоянието на семейството е стабилно. Майката и детето се намират в Хирургично отделение на МБАЛ „Др. Ат. Дафовски” – Кърджали, а бащата в Травматологично отделение. Той е с контузия в областта на кръста и съмнение за спукан прешлен, но общото му състояние е добро и е в съзнание.

Същото се отнася за майката и детето – те имат повърхностни контузии, съобщиха от болницата.

По-рано лидерът на ДОСТ Лютви Местан, който вчера участва в катастрофа в Маказа, при която загина 6-месечно бебе, а семейството му беше ранено, изрази съжаление за случилото се.

В профила си във Фейсбук той написа: “Покрусен съм! Изразявам най-дълбоките си съболезнования към близките”. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Осъдиха Десислава Иванчева на 20 години затвор Съдът призна за…