Съдружникът на Васил Божков Борислав Цеков излетял мистериозно за Атина с червен паспорт

Лобистът Борислав Цеков, който се подвизаваше в президентството като съветник на Румен Радев, но се оказа и играч в бизнеса с боклук, заедно с издирвания за 11 престъпления хазартен бос Васил Божков, днес неочаквано е напуснал страната. Цеков е излетял в 6,45 от летището в София с полет за Атина. Самолетът е кацнал в гръцката столица в 8 часа сутринта. Това разкриха пред Faktor.bg осведомени източници, свидетели на загадъчния полет.

Любопитен фект е, че Борислав Цеков не е напуснал страната с личната си карта, а с червен паспорт, който би му позволил да лети и до държави, с които България няма спогодба за връщане на лица, издирвани за престъпления.

Няма яснота каква ще бъде крайната дестинация на представящия се през последните месеци експерт по конституционно право, но действията на Цеков не е изключено да са провокирани от сгъстените облаци срещу партньора му Васил Божков и разкритията, че само преди няколко седмици остава единствен собственик на „Нове индъстрис“, след като хазартния бос се оттегля от него.

Към момента към Цеков няма повдигнати обвинения.

Борислав Цеков изгря като депутат от НДСВ и лидер на „Новото време“. Той е съавтор на скандалния закон за вероизповеданията, който позволи на прокуратурата и полицията да се намесят и изхвърлят от църквите и манастирите хората на алтернативния втори синод на БПЦ на дядо Пимен.

Faktor.bg


image0 (9K)