НАЙ-НОВИ:

Съветът на специалиста – как да се справим с грипа

Ценни съвети в пика на епидемията от специалистите – как да се предпазим от опасните вируси и как да реагираме, ако вече сме болни.

Д-р Благомир Здравков от Клиниката по детска анестезиология и интензивно лечение в „Пирогов” каза, че можем да се пазим и чрез маски, предава NOVA. Те трябва да се сменят най-много на два часа и да се поставят така, че да покриват и носа. Като превантивна мярка задължително  приемайте повече витамини и течности.

Д-р Здравков подчерта, че понякога се стига до толкова сериозни усложнения, че се налага и оперативна намеса – при развиване на абсцес на белия дроб, например.

Специалистът по клинична хомеопатия д-р Слави Филчев пък препоръча по-често да мием ръцете си и в никакъв случай да не облизваме пръстите си, когато сме имали контакт с евентуално заразена повърхност.

Опасните вируси виреели по няколко седмици дори върху различни предмети.

„При по-леките форми на заболяване може да се прилага и хомеопатично лечение. Но хората не бива да подценяват сериозността на грипа”, каза още д-р Филчев. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Шофьорите, на които им предстои пътуване в област Смолян, трябва…