НАЙ-НОВИ:

В СУ “Железник” изпълниха със съдържание светлия Празник на будителите

В навечерието на Деня на народните будители, преподаватели и ученици от СУ „Железник“ в Стара Загора отново изпълниха със съдържание светлия празник на духа.

По традиция възпитаниците на училището участваха в организираното от учителите по български език и литература състезание под надслов „Език свещен на моите деди“. Със своето старание върху правописа и краснописа учениците от 6-и, 7-ми, 8-ми, 9-и, 11-и и 12-и клас, под ръководството на Милена Евтимова, Таня Стоянова, Ваня Георгиева и Динко Славов, изразиха почитта си към родното слово, съхранило духа на народа ни през векове на страдания и изпитания. Сред всички участници се отличиха с изключително добри правописни умения Анелия Димитрова и Елеонора Станкова от 6-и клас, Георги Христов от 7-ми клас, Крис-Мари Тодорова от 8-ми клас, Моника Павлова от 9-и клас и Радостин Русев от 12-и клас .

Петокласниците заедно с госпожа Ветка Христова проведоха конкурс „Най-добър разказвач“, в който се открои талантът на Чудомир Стойчев.

В дните преди празника учениците от 12-и клас отдадоха почит към един от ярките творци и крепители на духа в нашата литературна история – Гео Милев. Водени от Ваня Георгиева, най-големите ученици от училището посетиха къщата музей на поета и останаха впечатлени и развълнувани от наученото за нашия именит съгражданин.

За прогреса на всеки човек е огромно значението на книгата като вечен носител на мъдрост и духовност. Тя е тази, която буди съзнанието, облагородява личността.

Учениците от СУ „Железник“ взеха активно участие в дарителската кампания „Прочети книга – опознай света“ – част от проекта „Чети – дари“, организиран от Сдружение “Инер Уил Клуб – Шумен” и подкрепен от множество партньори и дарители. Само за броени дни бяха дарени 430 кредита, получени след прочит на интересни книги и решаване на тестове върху съдържанието на прочетените творби. До крайната цел – 1200 кредита – остават още мигове на срещи с книгата – тази неизчерпаема съкровищница на мъдрост и познание.

Спечелените средства от кампанията ще бъдат инвестирани в нова мултимедия за училището, за да се съчетае силата на книжното слово с въздействието на новите дигитални технологии в обучението на децата. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Земетресение с магнитуд от 4,2-а скалата на Рихтер е регистрирано…