НАЙ-НОВИ:

Стресът във връзката пречи на любовта

Имате ли чувството, че стресът в ежедневието пречи на вашата връзка, че с партньора си сякаш се избягвате, отклонявате важните теми? Няма любовна връзка, която да не преминава през критични периоди. Някои са по-краткотрайни, други продължителни, пише Az-jenata.bg. Стресът влияе върху поведението ни, а и на любовния климат като цяло, цитира ЗАРАТА.

Вижте 4 начина, по които той пречи на хармонията ви.

Стресът може да ви направи по-малко социални

Когато сме под напрежение, било то свързано със самата връзка или пък външен фактор, обикновено редуцираме социалните контакти, много често спираме да практикуваме общи любими занимания, отказваме да пътуваме заедно с половинката. Всичко това в дългосрочен план може да се отрази на връзката, особено ако двамата партньори свикнат всеки да излиза със своя компания, летните ваканции да прекарват отново отделно.

Създаване или връщане към лоши навици

Не са малко връзките, които са точно такъв пример. Трудните времена за двамата партньори могат да тласнат единия в грешна посока, особено когато не се чувства подкрепен от любимия човек. Хазарт, злоупотреби с алкохол, наркотици, емоционално хранене, дори изневяра.

Отдалечаване на партньорите

„Бутилирането“на стреса, на емоции, които той създава, в опит да пощадим партньора си, да не изглеждаме слаби, досадни, натоварващи, само влошава взаимоотношенията. Страдащият партньор започва да „отрича“ пред себе си, че има неща, които го притесняват и постепенно става все по-малко споделящ, отдалечава се от половинката си. Има случаи, в които единият се опитва да не е в тежест на другия, отново като не споделя, а така любимият му човек започва да се чувства изолиран. Отдалечаването почти сигурно се случва и в спалнята. Затова комуникацията е най-добрият „лек“ за трудностите.

Желание за контрол над партньора

В други случаи може да управлявате безпокойството си, опитвайки се да контролирате фино партньора си. Многократното искане за успокояване, проверка или критикуване са стратегии, които се отразяват на връзката. Това важи особено за тези случаи в които единият се съмнява, че половинката му не е лоялна, че му изневерява или че е бил лъган по други въпроси.

  Мобилната версия на ЗАРАТА - ТУК

Най-нови
Виж още:
Луната е в знак Рак до 09:12ч на 20 април…