НАЙ-НОВИ:

Стотици “ужилени” заради самоубилия се дупнишки Фараон Георги Близнаков!

Собственикът на фалиралата Дупнишка популярна каса – Георги Близнаков, се самоуби в понеделник рано сутринта в Благоевград. Мъжът бил облечен с анцуг и около 6 часа сутринта влязъл в блок 37 в квартал „Запад“ в Благоевград.

Той е бил забелязан рано сутринта на влизане в блока, като не е живеел там. Първоначално се покатерил на петия етаж, но решил, че е твърде ниско, след което се качил до 7-ми етаж и скочил от прозорец на стълбищното пространство, пише “Монитор”.

На мястото имало и две счупени саксии. Ранобудни жители на квартала са видели летящото тяло и са позвънили веднага на тел. 112 в 6,30 ч. Дошлите медици само са констатирал смъртта на починалия. Криминалисти продължават да разпитват живеещите в блока, но те твърдят, че не познават човека.

При огледа в 62-годишния Георги не са открити документи за самоличност. По-късно на мястото на инцидента е пристигнала съпругата му Ивона, която е разпознала тялото на съпруга си. Семейство Близнакови имало адресна регистрация в Благоевград, но къде живеят точно все още не е ясно. Със сигурност обаче те не са обитавали блока, от който полита дупнишкият фараон.

През годините те на няколко пъти сменяха адресните си регистрации от Дупница, до Пловдив, а след което и Благоевград. Георги Близнаков и съпругата му Ивона бяха арестувани в Пловдив през 2016 г. Тогава срещу тях тръгна разследване за данъчни престъпления и лихварство. Претърсени бяха 7 офиса, разпитаните бяха над 70.

Над 200 бяха опарилите се от Дупнишката популярна каса, на които са обещавани лихви до 16%. След подадени над 100 жалби, започна полицейско разследване. В ръководената от Близнакови „Дупнишка популярна каса“ потънаха около 4 млн. лв., след като подмамиха хората с обещания високи лихви.

Разследването срещу семейството се проведе от Пловдивската окръжна прокуратура, след като Близнакови промениха адресната регистрация на Дупнишката популярна каса от Дупница в Пловдив. Малко по-късно с решение на ВКС, делото беше прехвърлено на Кюстендилски окръжен съд, тъй като по-голямата част от опарилите се са от Кюстендилска област.

Последното дело срещу дупнишките фараони се проведе през месец май т.г., като над 100 бяха свидетели, които се явиха на процеса. Потърпевшите са около 250 човека, като част от тях не бяха редовно призовани в съдебната зала и се наложи делото да бъде отложено. Напрежението сред хора ескалира по време на делото, тъй като сред потърпевшите имаше хора, завлечени с по над 200 хил. лв.

Част от пострадалите подадоха молби, с които искат да бъдат конституирани като граждански ищци и частни обвинители в процеса.

blitz За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Риалити фурията Миглена Каканашева най-сетне си призна, че сама си…