НАЙ-НОВИ:

Старозагорско училище създаде клуб „С родители в класната стая“

„На чай с родители“ е първата от поредицата неформални срещи, която се проведе в СУ“Христо Смирненски“ на 21.10.2019г. Целта на инициативата е информиране на родителите за дейностите в ЦДО – 4 клас, подобряване на комуникацията, изграждане на взаимно доверие и уважение и превенция на отсъствията.

Присъстващите родителите имаха възможност да видят специално създаден кът с грамоти на отличени ученици, както и да се запознаят с работите на своите деца, събрани в портфолио, включващо работни листи със схеми, рисунки, карти, семейно дърво, хранителна пирамида, кръстословици, математически вериги и др.

Инициативата се провежда от г-жа С.Колева, назначена в училището по програма „Заедно в час“ и е част от дейностите по НП „Заедно за всяко дете“ , Модул 2. “Добри практики за взаимодействие с родителите на институциите от предучилищното и училищното образование”. Стремежът е с учредяването на родителския клуб „С родители в класната стая“ да се приобщят родителите към училищния живот.

Снимки и кратки клипове на учениците бяха излъчени на мултимедията. Тези материали показаха как децата се учат и се забавляват заедно в дух на разбирателство и приятелство.

Създадена беше Facebook група на родителите, чиито деца се обучават в ЦДО 4 клас.

На всеки беше даден достъп до системата за управление на поведението на учениците – Classdojo , която дава ежедневна на връзка между класната стая и семейството. Тъй като по-голямата част от родителите на учениците са в чужбина, създаването на Facebook група и използването на Classdojo, значително ще подобри комуникацията между учители и родители, ще даде възможност за по-прецизно родителско наблюдение и контрол и ще повиши доверието в училището.

Следващата среща на родителския клуб предстои да се състои в началото на месец декември. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Тази вечер в поредния епизод на турския сериал "Завинаги" бившият…