НАЙ-НОВИ:

Старозагорски ученици участваха в “Детективска агенция”

В СУ „Христо Смирненски“ – Стара Загора се проведе втори кръг на читателска конференция „Детективска агенция” с участието на ученици от 5-7 клас. Голям интерес отново проявиха и учениците от групата за занимания по интереси „Театрално студио“ с ръководител г-жа Й. Стойчева.

Както вече знаем, организатор на тези дейности, които насърчават любопитството и любовта към книгата, е Регионалната библиотека „Захари Княжески“ и Културно-информационен център “Етносвят България”, съвместно с училища от регион Стара Загора.

Целта е да се популяризира четенето и развитието на библиотечната, информационната и правовата грамотност на учениците.

Този път децата-детективи  научиха как се изготвя профил при даването на показания, като се включиха в три дейности. Първо учениците се запознаха с точните критерии за изготвяне на профил чрез презентация, представена от Емил Гиргинов, методист в Регионална библиотека „Захарий Княжески“. Във втората част учениците приложиха на практика наученото, като по словесен портрет нарисуваха профил. Третата дейност беше свързана с изготвянето на портрет чрез компютърна програма. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Къщата на открития починал мъж в Костенец е в съседство…