НАЙ-НОВИ:

Старозагорски танцьори проправиха път на влака в Разложката котловина

Танцьори от Клуба за български народни танци “Тракийци” в Стара Загора взеха участие в Осмия фестивал за традиционни хора “На армане, с тъпане” – Разлог 2019. Техните изяви винаги са запомнящи се, заредени с много емоции и естетика.

В това тяхно пътуване обаче се случи и още нещо, което показва какви хора са хоротропците: чисти, всеотдайни, организирани.

За ситуацията, разиграла се на пътя, разказа за ЗАРАТА Таня Александрова – ръководител и хореограф на Клуб “Тракийци”:

С общите усилия на всички, включително и нашите момчета, паднало дърво, препречило автомобилния път и този на теснолинейката, беше отстранено светкавично. Първо разчистиха линията, за да тръгне влакът, после и шосето. И пътят през Разложката котловина беше отворен.

Да не говорим, че дори АПИ не знаеха, че има проблем на пътя, нищо че автобусът ни беше 10-15-о превозно средство в задръстването.

Когато се обадих и попитах, в Агенцията още не бяха информирани. След като им съобщих, че и теснолинейката спря, операторът каза, че веднага ще провери какво става и малко след това откъм нашата страна дойде полицейска кола, а от другата – пожарна.

Понякога природата ни подлага на изпитания и проверки, но “сговорна дружина дърво повдига” – приключи разказа си Таня Александрова от “Тракийци”, перифразирайки популярната българска поговорка. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Снимката е илюстративна Баща хвърли детето си от мост край…