НАЙ-НОВИ:

Старозагорски деца представиха пиесата “Тайната вечеря на Дякона Левски”

Второкласниците от театрална студия „Светулка“ в Шесто основно училище “Свети Никола” в Стара Загора представиха пиесата на Стефан Цанев -“Тайната вечеря на Дякона Левски”.

Възпитаниците на училището почетоха днес паметта и се преклониха пред святото дело на Апостола на българската свобода Васил Левски. Учениците от прогимназиален етап участваха в общоградския ритуал и поднесоха цветя на паметника на Апостола по повод 146-ата годишнината от гибелта му.

В училището  „Във възрожденската ни иконография Каравелов е умният, Ботев е геният, Левски е храбрият. Според мен, най-умен е Левски. Със своите идеи той изпреварва времето си поне с един век и разминаването му с неговите съвременници е било неизбежно“, казва авторът на пиесата Стефан Цанев.

Малките театрали с художествен ръководил Соня Хараланбева, успяха да предадат на своите съученици изключително въздействащо копнежа на Васил Левски за чиста, свята и свободна България.

Специални гости на представлението бяха големият български актьор Йосиф Сърчаджиев, Райна Томова и зам. областният управител Петя Чакърова. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
"Акциите срещу фалшивите ТЕЛК-ове ще продължават. Това е част от мащабни действия…