Старозагорски деца демонстрираха знания и умения

Възпитаниците на старозагорската детска градина №25 „Ален мак“ показаха в открит урок какво са научили за пътната безопасност.

Проверката трябваше да установи дали децата са готови за самостоятелно придвижване по пътя от дома до училище, дали могат да играят безопасно сами през летните месеци на открито и дали е усвоена информацията, дадена им през учебната година, в зависимост от възрастовата група.

Под зоркия поглед на полицаи от Второ районно управление „Полиция“ децата показаха отлични знания за пътната безопасност.

Съвременната пътна среда е враждебна за децата. Те не осъзнават опасностите, които крие улицата и движението по нея. Ето защо чрез обучението по Безопасност на движението по пътищата (БДП), ние се опитваме да развием защитните механизми на най-малките участници в него, сподели Меглена Бакърджиева, директор на детското заведение.

„Децата са активни участници в уличното движение като пешеходци, велосипедисти и пътници в различни превозни средства. Обучението по БДП е социално обучение, базирано на натрупване на личен опит чрез подражание, упражнение и тренировки, като даваме изключителен превес на практическите форми. Реализирането на образователната програма се базира на богата нагледно-практическа основа. Децата с истинско удоволствие се включват в тези ситуации и демонстрират своите знания и умения“, допълни директорката.


image0 (9K)