Старозагорецът Даниел Ладжев – отличник и вицешампион по таекундо

С радост посрещаме на този така светъл празник – Вяра, Надежда, Любов и София, в Община Стара Загора един изявен спортист и ученик на Стара Загора – Даниел Ладжев. С тези думи посрещна зам.-кметът Красимира Чахова европейския вицешампион по таекундо и неговия треньор Георги Господинов.

Състезателят на ТК „Августа“ – Стара Загора извоюва сребърната титла по време на европейското първенство по таекуондо за младежи и девойки до 21 години, което се проведе в началото на месеца в град Хелзинборг.

„Поздравявам както Даниел, така и Георги, защото отново носят гордост за Стара Загора. През последните осем години положихме много усилия заедно с кмета на града Живко Тодоров, така и с ресорния заместник-кмет Красимира Чахова, да създадем добри предпоставки за развитие и реализация на нашите спортисти и клубове“, каза по време на срещата с талантливия старозагорец Николай Диков, председател на ПК по спорт и младежки дейности на Общинския съвет. Той подчерта, че Даниел заслужава признание не само заради спортните си успехи, а и заради начина, по който умело съвместява отличните си оценки от ГПЧЕ „Ромен Ролан“ с редицата състезания и медали.

„Много силни бяха последните три години за нас. Даниел извоюва три медала от европейски първенства и има точки за световното класиране, въпреки че е юноша. Получихме изключителна подкрепа от Общината, в лицето на кмета Живко Тодоров и председателя на спортната комисия Николай Диков. Ако нямаме добра среда и климат за спортуване, то няма как да се подготвят децата за такива успехи“, сподели и треньорът на клуб „Августа“ Георги Господинов. „Подготвяме се и за световното първенство. България за първи път ще бъде домакин догодина. Имаме цели и ги гоним“, каза още Господинов и допълни – „трябва да бъдем преди всичко добри хора, а след това и добри спортисти. Това означава, че трябва да развиваме всички свои качества – да се стараем в училище, в работа, в семейството, само така нещата се получават“.

Ладжев тренира от девет години, всеки ден по няколко часа. В момента е в X клас. Докато навърши 16 години е №1 в световната ранг листа на 15-годишните, в момента е на 15-о място при по-големите и продължава смело напред, като през това време е и в топ 10 на най-добрите ученици на старозагорската езикова гимназия. През октомври му предстои предизвикателство във Валенсия – европейско първенство за юноши. „Готов съм да победя“, коментира Даниел Ладжев.


image0 (9K)