НАЙ-НОВИ:

Стара Загора отново е домакин на интерактивна изложба „Историческо величие“ на 22 и 23-ти февруари

Поради големия интерес по време на гостуването си в Стара Загора през октомври 2019 година,  тази изложба ще посети отново града на 22-ри и 23-ти февруари /събота и неделя/ от 11 до 19 часа.

Всички желаещи могат да посетят „Историческо величие“ в Парк Мол Стара Загора, по чиято покана то ще проведе.

Към момента изложбата е гостувала в София, Плевен, Стара Загора, Бургас, Варна, Шумен, Русе, Велико Търново, Габрово, Видин, Монтана и Враца, а до юни месец 2020 година ще посети и останалите 15 областни града в страната.

Досега над 12 хиляди деца и родители са разгледали изложбата.

Интерактивна изложба на картини, предмети и съкровища разказва славната българска история по време на своето национално турне 2019/2020. Нейната интерактивност се състои във въвличане на деца и възрастни в една приказка от далечни времена. Посетителите виждат нагледни примери за герои и получават нови знания и умения, завещани ни от нашите предци. Създателите на изложбата вярват, че чрез преживяване е по-лесно да се възприеме информацията, която оставя дълбок отпечатък в съзнанието на човека. Посетителите могат да участват в различни интерактивни занимания, независимо от възрастта си. Ще могат да видят и пипнат дрехите, които са носели предците ни; съдовете, с които са боравили; и оръжията, с които са се сражавали преди години.
Целта е бъдещите поколения на България да бъдат запознати с величието на страната ни през вековете. Нека знаем кои са българите и да почувстваме гордостта им, давайки живота си за земята, която ги е приютила.

По време на турнето редица български компании и институции подкрепят инициативата, вярвайки, че грижата за националното самосъзнание е от ключово значение за оцеляването на нацията ни и развитието ѝ във всяко едно отношение. Сред тях са: ScanClean; хотел Севтополис Медикъл & Спа; Академия за родители; Община Шумен; РУО – гр. Русе; РУО – гр. Велико Търново; РУО – гр. Габрово; Община Видин; РУО – гр. Видин, Младежки дом – Монтана, Парк Мол Стара Загора и много други.
Детайлна информация за всяко от събитията може да откриете във Фейсбук страницата на „Историческо изкуство“: https://www.facebook.com/HistoricalArtBulgaria/ или на сайта: https://historicalart.bg/.

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Лейтенант от руската Таманската дивизия направи уникално предложение за брак на…