НАЙ-НОВИ:

Стара Загора: Нова детска площадка в парк „Тракия“

В ход са ремонтните дейности в старозагорския парк „Тракия“, където ще бъде изградена нова детска площадка за радост на малчуганите.

Благоустрояването на близо 500 кв. м. площ в централната част на парка включва асфалтиране на алеите, подновяване на тротоари и паркова мебел. Предстои да бъде положена специална настилка около нови четири детски съоръжения, както и мястото да бъде пригодено за игри и отдих. Общата сума на строителните и монтажните дейности е над 60 хил. лева. Очаква се дейностите да приключат до месец март.

През изминалата година са ремонтирани различни компоненти на общо близо 60 детски и спортни площадки. Повторни ремонти след вандалски актове на този вид пространства в града значително забавят предварително предвидените дейностите на служителите от „Озеленяване и комунални дейности“, споделят от общинското звено. „Чупенето на лампи, кошове за смет, бутането на екотоалетни, както имаше през почивните в парк „Александър Стамболийски“, излишно харчат средствата на старозагорци, които вместо да отидат по предназначение и облагородяване, биват изразходени за подобен вид ремонти“, споделя началникът на ОКД Николай Стоев. Той е категоричен, че при забелязване на подобно поведение е необходимо да бъде сигнализирано на Горещия телефон на Общината или на органите на реда.

Служители на ОКД, и в частност на групата, която отговаря за ремонта на детските и спортните съоръжения, в края на миналата седмица рехабилитираха парапета на велоалеята в кв. „Три чучура“. Поставени са нови парапети и премахнати остарелите прегради от станата на уличното платно. Предпазни перила са поставени и по протежението на туристическата пътека в парк „Митрополит Методий Кусев“. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Казанлъчанин отправи апел в социалната мрежа за издирване на изчезнал…