Стара Загора: Край училище „Димитър Благоев“ почерня от полиция, отцепиха района!

Засилено полицейско присъствие на улица „Любен Каравелов“ в Стара Загора от тази сутрин. Затворена до момента беше отсечката между улиците „Княз Борис I“ и „Цар Симеон Велики“, точно до Начално училище „Димитър Благоев“.

[ad id=“225664″]

Свидетели разказаха за ЗАРАТА, че от 7,30 сутринта на паркинга край източния блок „Орбита“ е бил запечатан с полицейски ленти червен Голф 3, край когото е стояла постоянна охрана от двама служители на МВР. Два пъти до обяд е идвала и кола на Криминална лаборатория. От полицията отказаха да съобщят точно за какво е била акцията, но говорителят на ОД на МВР Стара Загора каза, че забраната са движение вече е вдигната и не се е случило нищо обезпокоително.

[ad id=“263680″]

Според хора, наблюдавали акцията отстрани, полицаите са търсили бомба в Голфа. Тази информация, обаче, не е потвърдена от МВР.

Притеснени родители придружават децата си, защото училището е до 4 клас и в него ходят деца до 10 години.

[ad id=“237001″]

Преподавателите в НУ „Димитър Благоев“ отговориха, че в двора и в сградата на училището всичко е спокойно. Били са предупредени да приберат малчуганите вътре, затворен е и западният вход, а децата от сутрешната и следобедната смени влизат и излизат от изток.

Очаквайте подробности!


image0 (9K)