В Стара Загора изловиха неправоспособен с краден автомобил и 16-годишна с него

В Стара Загора изловиха неправоспособен с краден автомобил и 16-годишна с него Избягал от патрула на  бул. „Цар Симеон Велики“ и ул. „Родопи“, но го спипали до гимназията по електроника

На 06.03.2019 г., около 03.30 ч., в гр. Стара Загора, на кръстовището на бул. „Цар Симеон Велики“ и ул. „Родопи“, полицейски екип на Първо РУ – Стара Загора е предприел действия за извършване на проверка на л.а. „Опел Корса“, при което водачът увеличил скоростта и се опитал да избяга. В района на ПГЕ „Джон Атанасов“ автомобилът е спрян и е установено, че е управляван от 21-годишен мъж от гр. Велико Търново, неправоспособен водач на МПС, а в него е пътувало и 16-годишно момиче.

При извършената проверка е установено също, че автомобилът е противозаконно отнет около 03.25 ч. на 06.03.2019 г. в гр. Стара Загора, а преди това, на 05.03.2019 г., водачът е извършил кражби и на други два автомобила: в гр. Стара Загора, на л.а. „Форд Фиеста“, който оставил на път в близост до сградата на СБА, и на л.а. „Опел Астра“ от гр. Левски, който получил повреда и е изоставен на АМ „Тракия“.

В Първо РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.346 от НК. Лицата са задържани за срок до 24 часа.


image0 (9K)