В Стара Загора задържаха мъж, блудствал с 12-годишно момиче

От Районна прокуратура–Стара Загора съобщават, че 30-годишният Б. Ю. е задържан под стража за блудстване с 12-годишно момиче.

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че мъжът имал връзка с майката на пострадалото дете и съвместно съжителствали в Стара Загора. На 2.10.2019 г., 12-годишното момиче било в банята. Обвиняемият влязъл в санитарното помещение и започнал да опипва детето по тялото. Пострадалата оказала съпротива, развикала се и обвиняемият избягал от жилището. Майката на момичето веднага сигнализирала органите на полицията, като същата вечер Б.Ю. бил задържан.

Б.Ю. до момента не е осъждан. Престъплението, за което е привлечен в качеството на обвиняем и задържан, се наказва с “лишаване от свобода” от една до шест години.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Б.Ю. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.


image0 (9K)