НАЙ-НОВИ:

Станишев изхвърча от Националния съвет на БСП?

Президентът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев не е избран в новия Национален съвет (НС) на БСП, съобщава „Флагман“.

Станишев, който е бивш дългогодишен лидер на БСП, сензационно е бламиран от делегатите на Конгреса. По информация на „Флагман“, Корнелия Нинова ще овладее новия Национален съвет (т. нар. пленум), който е широкото ръководство на партията. Съотношението било 75:25 процента между хората около Нинова и вътрешната опозиция. Вече е ясно, че най-много гласове за участие в ръководството е събрал Крум Зарков, а след него се нарежда Янаки Стоилов.

Неофициално е ясно, че Сергей Станишев, Георги Пирински и Валери Жаблянов отпадат от Националния съвет на БСП. Гласуването и броенето на бюлетините продължи цяла нощ. Междувременно част от делегатите алармираха за нередности при избора.

Един от опонентите на Нинова – Георги Тодоров, бил вписан в листата два пъти. Според него – умишлено. След проверка се оказа, че Тодоров е в бюлетината не два, а три пъти.

Извън листата по свое желание обаче остана един от бившите председатели на БСП – Михаил Миков.

Очаква се балотаж за общопартийната контролна комисия, а от опозиционните лица вече е ясно, че влизат Кирил Добрев, Драгомир Стойнев и Калоян Паргов.

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
В понеделник ще започнете деня си изпълнени с различни планове…