Стана ясно защо е била изнасилена и заклана красивата Андрея от Галиче

Стана ясно защо убиецът на красивата Андрея от село Галиче е влязъл в къщата ѝ.  Неговата първа цел е била да я ограби. Това е основната версия на криминалистите за зверството в белослатинското село.

Любимият на убитата в Галиче красавица: Най-добрият подарък, който съм получил в живота, е твоята любов!

Ден преди кръвопролитието 18-годишното момиче получило 300 лева от баща си, който работи в Англия. При огледите портмонето ѝ с парите не било открито, уточнява в. Труд.

Къщата на Андрея, в която тя се прибрала във фаталната вечер и била нападната и убита, и днес остана под полицейска охрана.

Припомняме, че трупът на Андрея беше намерен в събота сутринта в двора на дома ѝ. На тялото се натъкнал неин първи братовчед. В нощта на петък срещу събота Андрея му позвънила, но той не успял да вдигне. На сутринта той върнал обаждането, но като не получил отговор, отишъл до дома ѝ и се натъкнал на ужасяваща гледка – момичето било с прерязано гърло и изнасилено.

Само часове по-късно криминалисти арестуваха двама братовчеди и техен приятел . След дълги разпити, задържан остана само 17-годишният Аксел Олегов. Първоначално той категорично отричал да има нещо общо с кръвопролитието. После обаче разказал, че влязъл в дома на жертвата си през отворен прозорец. Най-вероятно Андрея го чула и позвънила на братовчед си, но за нещастие без успех. След това Аксел ѝ се нахвърлил, изнасилил я и я заклал.


По време на самопризнанията, задържаният показал къде е скрил ножа. Малко преди ареста му той бил забелязан и да си купува дрехи, маратонки и техника. Къщата на дядото и бабата на задържания е срещу дома на момичето. Най-вероятно така Аксел е разбрал, че Андрея е сама. Нейните баща и брат работели в Англия, а майката ги била напуснала. Докато роднините ѝ отсъствали, Андрея живеела при чичо си, но във фаталната вечер се прибрала у дома. Светнати лампи и мълвата, че момичето е получило пари, са подтикнали Аксел да извърши престъплението, смятат местни хора.

Арестуваният Аксел имал завършен само първи клас. Местните хора го описват като агресивен, преди време с негов приятел пребили с камъни жител на Галиче.

“Моят внук не е рецидивист. Не е имал отношения с Андрея. Аз го гледам, защото родителите му са в чужбина. Смятам, че е нереално това, дето го говорят”, заяви дядото на Аксел – Олег Красимиров.


image0 (9K)